ΑνακοινώσειςΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΥΜΙΝΩΝ – Ν. ΜΑΛΓΑΡΩΝ

10/03/2022

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε η ΔΕΥΑΔΔ στον χώρο των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού των Κυμίνων – Ν. Μαλγάρων, προσκαλώντας μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κυμίνων και από το Δημοτικό Ν. Μαλγάρων οι οποίοι προχώρησαν σε δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο της εγκατάστασης.

 

Μάλιστα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της εγκατάστασης και να ενημερωθούν από τα στελέχη της ΔΕΥΑΔΔ για τον τρόπο που λειτουργεί ο βιολογικός και τα οφέλη που έχει η λειτουργία του στο περιβάλλον. Τα παιδιά με τον ενθουσιασμό που διακατέχει την ηλικία τους ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα και μαζί με τους δασκάλους τους αφού ενημερώθηκαν βοήθησαν στην δενδροφύτευση έχοντας μάλιστα και καρτελάκια που τους δόθηκαν και με τα οποία «υιοθέτησαν» το καθένα και από ένα δεντράκι.

 

Παρόντες στην πολύ ωραία εκδήλωση ήταν πέρα από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σπύρο Σταματάκη και τα στελέχη της επιχείρησης, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Φάνης Αλμπάνης, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών κ. Αντώνης Αντωνιάδης και Θόδωρος Βαλάρης, η δημοτική σύμβουλος κ. Ραφαέλα Ρουσομάνη και ο πρόεδρος του τοπικού Νέων Μαλγάρων κ. Χρήστος Μπαξεβάνης.

 

Μάλιστα ο δήμαρχος Δέλτα μίλησε στα παιδιά λέοντας ότι : «είναι τιμή για εμάς που ήρθατε εδώ να ενημερωθείτε για το τρόπο που πρέπει να διαχειριζόμαστε τα αστικά λύματα και παράλληλα να βοηθήσετε στην δενδροφύτευση στέλνοντας ένα μήνυμα με αυτή την συμβολική σας πράξη. Άλλωστε τα δέντρα τα χρειαζόμαστε σε μια περιοχή όπως η δική μας που αντιμετωπίζει πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα και πρέπει το μήνυμα αυτό της δενδροφύτευσης να το αναδείξουμε και να κάνουμε όλους τους γύρω μας κοινωνούς του».

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σπύρος Σταματάκης ανέφερε ότι: «είμαστε σήμερα εδώ σε μια εγκατάσταση πολύ σημαντική για τον τόπο μας, όπως είναι όλες οι εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Άλλωστε σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η λειτουργία όλων των βιολογικών καθώς είναι ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος και για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Επίσης σήμερα είναι μεγάλη η χαρά μας που βλέπουμε τα παιδιά να έρχονται εδώ και να ενημερώνονται και να φυτεύουν δέντρα. Είναι αυτή η εικόνα που μας κάνει αισιόδοξους για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για τον τόπο που όλοι αγαπάμε και πρέπει να προσέχουμε ακόμα περισσότερο».