Έργα

1. Έργο: «Αντικατάσταση παλαιού τμήματος κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Ν. Μαγνησίας με αγωγό πολυαιθυλενίου»

Τον Φεβρουάριο του 2020, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του αγωγού από τη διοίκηση του δήμου Δέλτα και την ΔΕΥΑΔΔ προκειμένου να τερματιστεί η ταλαιπωρία κατοίκων και επαγγελματιών από την κακής ποιότητας υδροδότηση που είχαν επί τόσα χρόνια. Τα προβλήματα στον αγωγό άρχισαν να υφίστανται πριν από περίπου τέσσερα χρόνια αφήνοντας τεράστιες ποσότητες νερού να χάνονται με όποιο οικονομικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο είχε αυτή η κατάσταση. Η νέα διοίκηση του δήμου και η ΔΕΥΑΔΔ έλαβαν υπόψη την κακή κατάσταση του παλιού αγωγού και διαπίστωσαν ότι κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να σπάσει αφήνοντας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την περιοχή χωρίς νερό. Άμεσα κίνησαν τις διαδικασίες αντικατάστασης του, ενώ αποφασίστηκε να μην προχωρήσουν σε διαγωνισμό προσμετρώντας τον χρόνο που θα χρειάζονταν για την ωρίμανση της διαδικασίας (8-9 μήνες) ως την αρχή των εργασιών, τον κίνδυνο διάλυσης του παλιού αγωγού την απώλεια τεράστιων ποσοτήτων νερού, και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών από τη συνεχιζόμενη κατανάλωση νερού από σωλήνα αμιάντου. Οι εργασίες άρχισαν άμεσα και μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του αγωγού και η παροχή νερού μέσα από αγωγό πολυαιθυλενίου.

2. Έργο: «Κατασκευή αγωγού ύδρευσης επί της οδού Πρωτομαγιάς, στη Δ.Κ. Καλοχωρίου».

Τον Ιούνιο του 2021, η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δέλτα προέβη στην κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης επί της οδού Πρωτομαγιάς, από τη γεώτρηση Κ15 μέχρι την οδό Ιωνίας της Δ.Κ. Καλοχωρίου, για την αντιμετώπιση των συνεχών προβλημάτων λόγω φθορών και μεγάλων διαρροών στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης. Το νέο δίκτυο ύδρευσης, συνολικού μήκους 1200m, κατασκευάστηκε με αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, ΡΕ 100, ονομαστικής διαμέτρου DN 200 mm και πίεσης 16atm και είναι συνέχεια των δικτύων που έχουν κατασκευαστεί με παλαιότερες εργολαβίες, και αποτελούν ενιαία λειτουργική ενότητα με αυτά.

3. ‘Έργο: «Κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης στη Δ.Κ Διαβατών-Ενίσχυση δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Ν. Μαγνησίας»

Τον Οκτώβριο του 2021, η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δέλτα προέβη στην κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης στην περιοχή της συμβολής της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς με τη Συμμαχική οδό στη Δ.Κ. Διαβατών, προκειμένου να αντικατασταθεί ο υφιστάμενος αγωγός από αμίαντο και να αντιμετωπιστούν καθολικά τα προβλήματα από τις συχνές βλάβες και διαρροές του δικτύου. Ο νέος αγωγός, συνολικού μήκους 1150m, είναι κατασκευασμένος από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς, ΡΕ 100, με διάμετρο DN 250mm και κλάση 16atm, συμβάλλει σημαντικά στη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και την ανεμπόδιστη και ορθή λειτουργία του δικτύου με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Με σκοπό την ενίσχυση λειτουργίας του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης της Νέας Μαγνησίας, η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δέλτα κατασκεύασε επίσης δύο νέους αγωγούς ύδρευσης συνολικού μήκους 900m, από το αντλιοστάσιο και τη δεξαμενή των Διαβατών προς την αναμονή του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης που βρίσκεται στο ύψος της Εγνατίας οδού της Νέας Μαγνησίας. Χρησιμοποιήθηκαν αγωγοί πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, ΡΕ 100, διαμέτρου DN 200mm και κλάσης 16atm, λόγω της αντοχής τους στον χρόνο και της μηδαμινής αλληλεπίδρασής τους με το νερό. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται σημαντική ενίσχυση της πίεσης του υφιστάμενου δικτύου και πληρέστερη κάλυψη των αναγκών για πόσιμο νερό του οικισμού.