ΑνακοινώσειςΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔΔ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

27/10/2022
Την Τρίτη 25/10/2022 ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Βελτίωση Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Δέλτα» Προϋπολογισμού 9.345.476,73 ευρώ, που θα λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Το έργο αφορά την αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων αγωγών ύδρευσης στις Δημοτικές Κοινότητες Χαλάστρας Κυμίνων και Μαλγάρων, με νέους αγωγούς από πολυαιθυλένιο PE 3ης γενιάς, καθώς και την τοποθέτηση συστήματος τηλε-ελέγχου – τηλεχειρισμού.
Αποτελεί την αρχή μιας σειράς έργων που σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν και υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Δέλτα και με την υλοποίηση τους διευθετείται οριστικά το μείζον θέμα του νερού στην περιοχή.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ από το σημείο οπού ξεκίνησαν οι εργασίες, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη και το προσωπικό της ΔΕΥΑΔΔ για τις συντονισμένες προσπάθειες που επέφεραν άμεσα αποτελέσματα και συνέβαλαν στο να πάρει σάρκα και οστά ο σχεδιασμός της επιχείρησης. «Υπάρχει όραμα και δουλεύουμε με σχέδιο για να αλλάξει η εικόνα της περιοχής και να βελτιωθεί η ζωή των δημοτών μας» τόνισε ο κ. Σταματάκης.
Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για το έργο της έλευσης του Πόσιμου Νερού στον Αξιό προϋπολογισμού 5.702.920 ευρώ καθώς και η σύμβαση για τις Εξωτερικές Διακλαδώσεις του Αποχετευτικού Δικτύου Κυμίνων και Μαλγάρων προϋπολογισμού 632.000 ευρώ. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες.
Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης που τόνισε μεταξύ άλλων, τη σημαντικότητα των έργων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα της ΔΕΥΑΔΔ. Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τοπικής Οικονομίας Φάνης Αλμπάνης ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Θόδωρος Βαλάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αχιλλέας Χαντές, Πέτρος Καστελιάνος και Νίκος Λιάκος και ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Κυμίνων Βασίλης Κατούνας.