Ανακοινώσεις«ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

21/02/2023
Έναρξη εργασιών σήμερα, 21 Φεβρουαρίου 2023, για το πιο εμβληματικό έργο του Δήμου Δέλτα και της ΔΕΥΑΔΔ. Με συνέπεια στην αρχική της δέσμευση, η παρούσα διοίκηση της επιχείρησης, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια των υπηρεσιών της κατάφερε να φέρει εις πέρας την βασική της στόχευση, που αφορά την έλευση του ποσίμου νερού στις Δ.Κ. Κυμίνων και Ν. Μαλγάρων.
Πρόκειται για την κατασκευή ενός καταθλιπτικού αγωγού από πολυαιθυλένιο μήκους 7.865 μ. που θα μεταφέρει το νερό από το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ στη Χαλάστρα, στους οικισμούς των Κυμίνων και Ν. Μαλγάρων. Το έργο συμπεριλαμβάνει την ανέγερση νέου αντλιοστασίου στη Δ.Κ. Χαλάστρας και την ανακατασκευή δύο αντλιοστασίων στον Αξιό με παράλληλα τοποθέτηση 6 δεξαμενών σε σημεία που υποδεικνύει η μελέτη. Καθώς επίσης και σύστημα τηλεχειρισμού – τηλεελέγχου για την λειτουργία – εποπτεία των αντλιοστασίων και του δικτύου ύδρευσης. Για το έργο έχει εγκριθεί χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταφορές Υποδομών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΥΜΕΠΕΡΑΑ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 5.702.920,00 Ευρώ.
Στην έναρξη των εργασιών βρέθηκε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ιωαννίδης μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σπύρο Σταματάκη συνοδευόμενοι από τους αντιδημάρχους κ. Χρύσα Γεωργιάδου και κ. Φάνη Αλμπάνη, τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΔ κ. Θεόδωρο Βαλάρη, τον πρόεδρο του ΚΠΟΔΔ κ. Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο και τον γενικό γραμματέα του δήμου Δέλτα κ. Δημήτρη Τερζίδη.
Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην έναρξη του πολύ σημαντικού αυτού έργου τονίζοντας ότι:
«Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, ένα όνειρο ζωής για οκτώ χιλιάδες συμπολίτες μας γίνεται πραγματικότητα. Είναι το πιο εμβληματικό έργο που υλοποιούμε ως διοίκηση. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλη την διοίκηση του δήμου και ειδικά τον Σπύρο Σταματάκη και όλα τα στελέχη της ΔΕΥΑΔΔ που εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα επίπονα και άοκνα ώστε να φέρουν σε πέρας αυτό το έργο».
Τη βαθιά του ικανοποίηση για την εξέλιξη του προγραμματισμού του εν λόγω έργου εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σταματάκης:
«Δεδομένης της προβληματικής κατάστασης την οποία αναλάβαμε στη ΔΕΥΑΔΔ και της δύσκολης συγκυρίας του κορονοϊού που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, είχαμε να επιτελέσουμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες για την ανάπτυξη και την ικανότητα της Επιχείρησης αλλά και για την τήρηση των δεσμεύσεων μας, όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για την υλοποίηση αυτού του στόχου, νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση σήμερα.
Ο αγωγός που θα μεταφέρει το νερό στον Αξιό, θα φέρει μαζί του την αξιοπρέπεια σε μια παραγκωνισμένη κοινωνία, για την οποία τουλάχιστον η ΔΕΥΑΔΔ έχει ένα πολύ σημαντικό σχεδιασμό σε έργα υποδομής, τα οποία δεν είναι στα λόγια …είναι στο πεδίο, εκτελούνται και θα παραδοθούν άμεσα στην κοινωνία.
Ευχαριστώ τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα για τη στήριξη που μας παρείχε όλο αυτό το διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα στελέχη και τους συνεργάτες της ΔΕΥΑΔΔ για την προσπάθεια και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στο ανταποδοτικό κοινωνικό μας έργο».