ΑνακοινώσειςΗ ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

18/10/2022

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της #ΕΔΕΥΑ στο  Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου μετά από πρόσκληση της Ένωσης και με την οργανωτική φροντίδα της ΔΕΥΑ Δήμου Δέλτα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης ενώ τα χαρακτηριστικά, το έργο και τις δραστηριότητες της ΔΕΥΑΔΔ παρουσίασε ο Οικονομικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΔΔ Αθανάσιος Παπαοικονόμου.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής δόθηκε έμφαση στο ενεργειακό κόστος των #ΔΕΥΑ το οποίο τον τελευταίο χρόνο και λόγω των μεγάλων αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος δεν είναι διαχειρίσιμο και απειλεί τη βιωσιμότητα των #ΔΕΥΑ.

Η Γενική Δ/ντρια της #ΕΔΕΥΑ Όλγα Κοτσελίδου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της #ΕΔΕΥΑ στα συναρμόδια Υπουργεία για την οικονομική ενίσχυση των #ΔΕΥΑ ώστε να αντιμετωπίσουν το υπέρογκο ενεργειακό τους κόστος, αλλά και την προώθηση της “πράσινης” μετάβασης των #ΔΕΥΑ για την οποία, ωστόσο, απαιτείται χρόνος, “χώρος” στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

Ο Λευτέρης Σφυρής, υπεύθυνος του Πληροφοριακού Συστήματος της #ΕΔΕΥΑ ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της Επιτροπής για τις ενέργειες της #ΕΔΕΥΑ προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των #ΔΕΥΑ. Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές χρηματοδότησης των #ΔΕΥΑ από τα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας Προγραμματικής Περιόδου (2021-2027), και άλλα θέματα που συνδέονται με την λειτουργία των ΔΕΥΑ.

#ΕΔΕΥΑ #ΔΕΥΑ #ΔΕΥΑΔΔ #Οικονομική_Επιτροπή_ΕΔΕΥΑ #Νερό