ΑνακοινώσειςΝέο έργο πέτυχε να εντάξει στο «Αντώνης Τρίτσης» η ΔΕΥΑΔΔ – Αφορά το δίκτυο υδρευσης Σίνδου και Ανατολικού

10/04/2023

Την ένταξη του έργου με τίτλο «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Δέλτα – Φάση Β’» στον Άξονα «Περιβάλλον», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» κατάφερε να πετύχει η ΔΕΥΑ Δήμου Δέλτα.

Η παραπάνω ένταξη αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τη ΔΕΥΑΔΔ που μπορεί μέσω χρηματοδοτήσεων από το Δημόσιο να εκσυγχρονίσει το δίκτυο υδροδότησης των περιοχών του δήμου Δέλτα ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων άλλα δίνει και την δυνατότητα στην ΔΕΥΑΔΔ να ελέγχει καλύτερα το δίκτυο μέσω της εγκατάστασης «έξυπνων» υδρομετρητών και λογισμικού που δίδει πολλές πληροφορίες για την κατάσταση του δικτύου. Αναλυτικά όπως αναφέρεται:

«Το φυσικό αντικείμενο της πρότασης  αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση 8.940 τεμαχίων Τοπικών Σταθμών ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ), στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Δήμου Δέλτα (ΣΙΝΔΟΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ) την προμήθεια και παραμετροποίηση λογισμικού ευφυούς διαχείρισης δεδομένων, η παρακολούθηση και βελτιστοποίηση του δικτύου μέσω εκτέλεσης πραγματικών δοκιμών και μετρήσεων, το υδραυλικό λογισμικό για την προσομοίωση της λειτουργίας του δικτύου, η προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικών επικοινωνιών, καταγραφής – απεικόνισης και διαχείρισης δεδομένων από ΤΣΕΚ στον υπάρχοντα εξοπλισμό του ΚΕΛ της υπηρεσίας καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση όλου του εξοπλισμού επικοινωνιών, για την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος. Ο χρηματοδοτούμενος από το Πρόγραμμα προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 4.500.000,00 € (προ ΦΠΑ)».

Σταματάκης: Μια ακόμα επιτυχία της ΔΕΥΑΔΔ, έρχονται και άλλες

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σπύρος Σταματάκης σχολίασε την απόφαση ένταξης σημειώνοντας ότι «είναι μια υπέροχη μέρα για τον δήμο Δέλτα και τους κατοίκους του σε Σίνδο και Ανατολικό. Η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δίνει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια για να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια για να διαχειριστούμε καλύτερα και πιο ορθολογικά τον πολύτιμο αυτό φυσικό πόρο, το νερό. Επίσης θέλω να ενημερώσω τους δημότες ότι ο σχεδιασμός μας  αφορά όλο τον δήμο Δέλτα και μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένουμε την ένταξη νέου έργου σε χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 7,5 εκ. ευρώ που θα αφορά  στην αλλαγή όλου του δικτύου ύδρευσης στη Δ.Ε. Εχεδώρου».