ΑνακοινώσειςΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΔΕΥΑΔΔ ME ΔΥΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

29/12/2023
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Δέλτα ανακοινώνει με χαρά την υπογραφή δύο συμβάσεων που σηματοδοτούν τη μετάβαση της επιχείρησης στο Ψηφιακό μετασχηματισμό και συμβάλουν στην περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.
Η πρώτη αφορά την προμήθεια Ψηφιακών Υδρομετρητών και Συστήματος Τηλεελέγχου στην επιχείρηση, συνολικού προϋπολογισμού 8.971969,16 ευρώ με παράλληλη αντικατάσταση των παλαιών υδρομέτρων στο μεγαλύτερο κομμάτι του Δήμου. Η πράξη χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨ Υποδομές Μεταφορών , Περιβάλλον και Αειφόρο Ανάπτυξη¨.
Μετά από πολύμηνη εργασία και σχεδιασμό η επιχείρηση είναι έτοιμη να προωθήσει την ψηφιακή επανάσταση στον τομέα της υδρεύσεως και αποχέτευσης. Οι νέοι ψηφιακοί υδρομετρητές θα παρέχουν πραγματικού χρόνου δεδομένα, επιτρέποντας την άμεση παρακολούθηση, ανάλυση και βελτιστοποίηση της κατανάλωσης υδάτων.
Επιπλέον η ΔΕΥΑ Δήμου Δέλτα υπέγραψε σύμβαση διετούς διάρκειας για την Εποπτεία της λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών των Δημοτικών Ενοτήτων Χαλάστρας και Αξιού και των δικτύων αποχέτευσης, καθώς και για τη διαχείριση της λυματολάσπης που παράγεται, συνολικού προϋπολογισμού 1.288,608,00 Ευρώ.
Η συμφωνία αυτή ενισχύει την περιβαλλοντική προστασία, της περιοχής μας, μειώνει τη ρύπανση και εξασφαλίζει τη βιώσιμη διαχείρισης των αποβλήτων λύνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα της επιχείρησης και των κατοίκων.
Με συνέπεια στις δεσμεύσεις του το ΔΣ της ΔΕΥΑΔΔ ολοκληρώνει τη θητεία του βάζοντας τα θεμέλια για την επόμενη μέρα στη διαχείριση του πολύτιμου αγαθού μέσα από μια άριστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά κυρίως βάση της εξαιρετικής αφοσίωσης του προσωπικού της Επιχείρησης.