ΑνακοινώσειςΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔΔ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΑΘ ΚΑΤΑ 80%!

08/06/2023

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΑΘ Α.Ε. κ. Άνθιμο Αμανατίδη είχε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σπύρος Σταματάκης στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης στη Χαλάστρα, με βασικό θέμα την περαιτέρω διευθέτηση του παλαιού χρέους της ΔΕΥΑΔΔ προς την ΕΥΑΘ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών επιβεβαίωσε την πολύ καλή σχέση των δύο πλευρών και την άψογη συνεργασία τους, επισφραγίζοντας παράλληλα την περαιτέρω μείωση του παλαιού χρέους κατά 80% μέσα από χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εξασφάλισε η διοίκηση της ΔΕΥΑΔΔ, κάνοντας έτσι εφικτή τη μείωση του χρέους κατά 3.284.251,70 ευρώ.

Στη συνάντηση ο κ. Σταματάκης ευχαρίστησε τον κ. Αμανατίδη για τη στήριξή του στη ΔΕΥΑΔΔ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντική η στήριξη που έδειξε ο κ. Αμανατίδης και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ Α.Ε. στη ΔΕΥΑΔΔ, καθώς έτσι μπορέσαμε μαζί με τη στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών να απαλλαγούμε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό από το παλαιό χρέος των 14 εκ. ευρώ. Μάλιστα σήμερα, με ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου Εσωτερικών, μειώνεται περαιτέρω και σε ποσοστό 80% το υπόλοιπο του χρέους και απαλλάσσονται οι δημότες του Δήμου Δέλτα από ένα τεράστιο συνολικά χρέος. Επίσης, είναι μεγάλη η χαρά μου που έχουμε έναν εξαιρετικό συνομιλητή από πλευράς ΕΥΑΘ, τον κ. Αμανατίδη, σε συνεργασία με τον οποίο μπορούμε και λύνουμε τα διαχρονικά και σημαντικά προβλήματα της ΔΕΥΑΔΔ, αλλά και χαράσσουμε το πλάνο για την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου Δέλτα, που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας. Η συνεργασία με την ΕΥΑΘ μπορεί να φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τον τόπο μας και να ενδυναμώσει την αναπτυξιακή προοπτική της ΔΕΥΑΔΔ. Επίσης με την άψογη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα, άλλα και στο μέλλον θα μπορέσουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα».

Από την πλευρά του ο κ. Άνθιμος Αμανατίδης, διευθύνων σύμβουλος ΕΥΑΘ Α.Ε. τόνισε ότι: «Μετά από σειρά επαφών και συνεννοήσεων με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ, καταφέραμε να επιλύσουμε μια εκκρεμότητα ετών ρυθμίζοντας τα χρέη του δήμου προς την ΕΥΑΘ με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Δική μας μέριμνα είναι και να εξασφαλίζουμε εισπραξιμότητα και ορθολογική διαχείριση στην εταιρεία, αλλά και να διασφαλίζουμε ότι οι καταναλωτές θα έχουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση, δεδομένου ότι πρόκειται για νερό, ένα δημόσιο αγαθό».